Sunday Brunchin' | French toast with pears and camambert (Aυγόφετες με ανθότυρο και αχλάδια)

3.10.17
«Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της μέρας. Πολλές φορές τεμπελιάζουμε να μπούμε στην κουζίνα και τρώμε κάτι «χαζό» ίσα-ίσα για να τρέξουμε στη δουλειά. Πόση ενέργεια και χαρά θα μας έδινε όμως αν μπαίναμε πιο συχνά στην κουζίνα για το πρωινό; Θα ξεκινούσε η μέρα με μεγαλύτερο κέφι, ενέργεια και γεμάτο στομαχάκι. Γεμάτο με κάτι που φτιάξαμε οι ίδιοι με τα πιο αγνά υλικά για να ξεκινήσει όμορφα, αισιόδοξα και δημιουργικά η καινούργια μέρα». Aυτό είναι το κείμενο που δώσαμε στο Miss Bloom για ένα άρθρο σχετικό με το πρωινό. Μαζευτήκαμε λοιπόν κάποιοι foodies και δημιουργήσαμε  γλυκές και αλμυρές συνταγές για πρωινό. Πόσο χαιρόμαστε να συμμετέχουμε στα όμορφα άρθρα της Μάρως για το Miss Bloom, να ψάχνουμε και να δημιουργούμε γλυκές συνταγές.


Γλυκό ή αλμυρό; Έναν συνδυασμό καλύτερα! Γλυκές αυγόφετες με καραμελωμένα αχλάδια και σίγουρα κάποιο τυράκι. Η αρχική συνταγή από την οποία και εμπνευστήκαμε έκανε λόγο για κάποιο τυρί ονόματι "Camembert". To δοκιμάσαμε λοιπόν τόσο σκέτο όσο και μέσα στη συνταγή. Ανήκει στην κατηγορία των μπλε τυριών. Στο εσωτερικό είναι πολύ μαλακό και έχει γεύση γκούντα. Είναι πεντανόστιμο. 
Για να είναι όμως πιο κοντά στις ελληνικές γεύσεις επιλέξαμε το Ανθότυρο. Πιστέψτε με ταιριάζει περισσότερο! Δοκιμάστε το και με τα δύο τυριά!



Α Υ Γ Ο Φ Ε Τ Ε Σ
με
ΑΧΛΑΔΙΑ & ΑΝΘΟΤΥΡΟ / ΚΑΜΑΜΠΕΡ


Υ Λ Ι Κ Α

|Αυγόφετες
10 φέτες ψωμί του τοστ
3 αυγά
2/3 της κούπας γάλα
μία πρέζα αλάτι
καλαμποκέλαιο, για το τηγάνισμα

|Καραμελωμένα αχλάδια
1 κουταλιά βούτυρο
2 κουταλιές ζάχαρη
2 αχλάδια, κομμένα σε κομμάτια
μία χούφτα καρύδια, προαιρετικά
2 κουταλιές κονιάκ
κανέλα

|Σερβίρισμα
ανθότυρο ή Kαμαμπέρ (Comembert)*

*Αν θέλετε κάτι πιο δροσερό, ελαφρύ και οικονομικό διαλέξτε το ανθότυρο. Το Kαμαμπέρ (Comembert) έχει πιο έντονη και πυκνή γεύση και ταιριάζει τέλεια με τη γλυκύτητα των αχλαδιών.


Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η

Αυγόφετες: Σε ένα βαθύ μπολ χτυπήστε τα αυγά πολύ καλά. Ρίξτε λίγο αλάτι. Σιγά σιγά προσθέστε το γάλα και ανακατέψτε καλά. Με ένα μαχαίρι κόψτε τις κόρες από τις φέτες, αν θέλετε. Βάλτε δύο κουταλιές λάδι στο τήγανι και προθερμάντε το σε μέτρια- υψηλή φωτιά. Βουτήξτε τις φέτες στο μείγμα με τα αυγά και το γάλα για πολύ λίγα δευτερόλεπτα. Αν οι φέτες είναι πολύ λεπτές, δε χρειάζεται να μείνουν πολύ μέσα στο μείγμα γιατί θα μαλακώσουν πολύ κι έτσι θα αλλοιωθεί το σχήμα τους και δε θα ψηθούν πολύ καλά μέχρι μέσα. Τηγανίστε τις φέτες και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
Καραμελωμένα αχλάδια: Σε ένα μικρό, βαθύ κατσαρολάκι προσθέστε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε μέτρια- υψηλή φωτιά.Ανακατέψτε μέχρι να λιώσουν κι έπειτα προσθέστε τα αχλάδια, τα καρύδια και το κονιάκ. Ανακατέψτε με μία ξύλινη σπάτουλα και αφήστε τα να μαγειρευτούν μέχρι να μαλακώσουν και να δέσει η σάλτσα. Τέλος, πασπαλίστε λίγη κανέλα και ανακατέψτε για να πάει παντού.

Στήσιμο:Αν θέλετε να στήσετε τις αυγόφετες, όπως κάναμε εμείς στις φωτογραφίες, τοποθετήστε τις φέτες τη μία πάνω στην άλλη. Ανάμεσα βάλτε φέτες από ανθότυρο ή κομματάκια Καμαμπέρ (Comembert) κι ένα κουταλάκι από τα καραμελωμένα αχλάδια. Κάντε το ίδιο και για τα υπόλοιπα στρώματα. Στην κορυφή στολίστε με γενναιόδωρες κουταλιές από τα καραμελωμένα αχλάδια. Απολαύστε τα ζεστά ή κρύα.



F R E N C H  T O A S T
with 
PEARS & CAMEMBERT


INGREDIENTS

|French toast
10 bread slices
3 eggs
2/3 of a cup milk
pinch of salt
sunflower oil, for frying

|Caramelised pears
1 tablespoon butter
2 tablespoons sugar
2 pears, cut in slices
handful of walnuts, optional
2 tablespoons brandy 
cinnamon

|Assemble
Comembert


M E T H O D

French toast: In a big bowl beat the eggs with salt. Gradually pour in milk and mix well. Preheat the pan (medium -high heat) and add some oil. Dip the slices in the mixture until it's just coated. Don't let them sit for too long. Fry them until golden brown. 

Caramelised pears: In a small saucepan add butter and sugar in medium-high heat. Stir until melted and then add in the pears, walnuts and brandy. Stir with a wooden spatula and let the cook until soft and shiny. Dust some cinnamon and it's done.

Assmeble: If you wanna assemble the french toast like shown in pics just put them one on top of the other. In between cut some cheese and add a spoonful of pears. Follow the same step until you reach the top. Decorate the top with a generous amount of cheese and caramelised pears. Dust some more cinnamon and walnuts. Enjoy!


Για μια ακόμα φορά τα μπουκαλάκια και τα καλαμάκια είναι από τα αγαπημένο μας Party Aplhabet. Μπείτε στη σελίδα για να βρείτε τα ΠΑΝΤΑ για το πάρτυ και τα ζαχαροπλαστικά σας δημιουργήματα! Ευχαριστούμε πολύ!
 


Bon appétit!






Love,

Show the deer some love 





No comments:

Post a Comment