Bake | Valentine's Day Macarons | Γαλλικά μακαρόν

13.2.18

Μακαρόν. Το πιο νόστιμο και όμορφο γλυκάκι! Συνδυασμός μαρέγκας και αμυγδάλου. Πώς να μην είναι ακαταμάχητα; Όταν μάλιστα είναι ροζ και είναι διακοσμημένα με φύλλα χρυσού, τότε είναι το απόλυτο δωράκι για του Αγίου Βαλεντίνου. Βέβαια, μην ξεχάσετε να τα τοποθετήσετε με μεγάλη προσοχή στα πιο όμορφα κουτάκια του Party Alphabet. Διακοσμήστε τα με σφραγίδες φιλάκια, με ροζ και κόκκινες κορδέλες και με αποξηραμένα λουλουδάκια. 


ΓΑΛΛΙΚΑ ΜΑΚΑΡΟΝ
με
ΦΥΛΛΑ ΧΡΥΣΟΥ 
και
 ΓΕΜΙΣΗ 
ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΥΟΚΙΟΥ Ή ΦΡΑΟΥΛΑ

Υ Λ Ι Κ Α 

ΜΑΚΑΡΟΝ
3 ασπράδια
75 γραμ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
125 γραμ. πούδρα αμυγδάλου
175 γραμ. ζάχαρη άχνη

χρώμα ζαχαροπλαστικής (πάστα ή σκόνη) 

ΓΕΜΙΣΗ
170 γραμ. πραλίνα κουβερτούρα (Nestle) 
85 γραμ. κρέμα γάλακτος
ή
100 γραμ. σταγόνες σοκολάτας φράουλα ΓΙΩΤΗΣ
κρέμα γάλακτος 
50 γραμ. κρέμα γάλακτος


E K T E Λ Ε Σ Η 

ΜΑΚΑΡΟΝ
Αν δεν πάρετε έτοιμη πούδρα αμυγδάλου, αλέστε τα αμύγδαλα (κατά προτίμηση φιλέ) πολύ καλά και περάστε τα από το κόσκινο. Αυτά που δεν αλέστηκαν καλά μπορείτε να τα αλέσετε ξανά. Προσοχή να μη βγάλουν υγρασία!
Κοσκινίστε μαζί σε ένα μπολ τη ζάχαρη άχνη με την πούδρα αμυγδάλου. 
Ξεχωρίστε τα ασπράδια από τους κρόκους. Σε ένα μπολ χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να δείτε τη μαρέγκα να σφίγγει ελαφρώς. Έπειτα, προσθέστε την κρυσταλλική ζάχαρη και χτυπήστε μέχρι να έχετε μία πολύ σφιχτή μαρέγκα. 
Με μία σπάτουλα ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΤΕ με ΑΠΑΛΕΣ  κινήσεις το μείγμα της πούδρας και ζάχαρης άχνης μέσα στη μαρέγκα. Σε αυτό το σημείο προσθέστε και το χρώμα. Μην το πολυκουράσετε. Σε καμία περίπτωση μη χρησιμοποιήσετε μίξερ! Το τελικό μείγμα θα πρέπει να συνεχίσει να είναι αρκετά σταθερό. Εάν βγει ρευστό κάτι θα έχει πάει στραβά. 
Βάλτε το μείγμα σε μία σακούλα κορνέ με στρογγυλή μύτη. Έπειτα, πάνω σε αντικολλητικό χαρτί που στο πίσω μέρος του θα έχετε σχηματίσει κυκλάκια με διάμετρο 3 εκ. ή σε φόρμα σιλικόνης δημιουργήστε ομοιόμορφα κυκλάκια. Το μυστικό είναι να έχετε τον κορνέ κάθετα προς το ταψί.  Αφού γεμίσετε όλο το ταψί, σηκώστε το λίγο από την επιφάνεια στην οποία δουλεύετε και αφήστε το δύο φορές να πέσει. Έτσι, θα σπάσουν τυχόν φουσκάλες. Εάν δεν έχουν σπάσει όλες, χρησιμοποιήστε μία οδοντογλυφίδα για να τις σπάσετε. Αφήστε τα μακαρόν να ξεκουραστούν για τουλάχιστον μία ώρα μέχρι να πιάσουν από πάνω μία "πετσούλα". Το ιδανικό είναι να ακουμπήσετε την επιφάνεια των μακαρόν και να μην γεμίσει καθόλου το δάχτυλό σας με μείγμα. 
Τέλος, ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160C για 15 λεπτά. Αφού περάσουν τα πρώτα 8 λεπτά, ανοίξτε λίγο την πόρτα του φούρνου με τη βοήθεια μίας σπάτουλας και συνεχίστε το ψήσιμο έτσι για τα επόμενα 7 λεπτά. Βγάλτε τα μακαρόν από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν. Δε θα χρειαστούν πολλή ώρα. Προσπαθήστε να βγάλετε τα μακαρόν. Αν κολλήσουν, σας έχουμε τίπ. Το βρήκαμε σε αυτό το μπλογκ και ευχαριστούμε πολύ πολύ την Σαμάνθα γι'αυτό. Πραγματικά μας έσωσε!!! Βάλτε το ταψάκι ή το αντικολλητικό χαρτί με τα μακαρόν για περίπου 3-5 λεπτά στην κατάψυξη. Τσαααακ! Θα τα δείτε να ξεκολλάνε κατευθείαν! Τι υπέροχο τιπ! Ξετρελαθήκαμε!

ΓΕΜΙΣΗ 

Σε ένα μπολ σπάστε σε μικρά κομμάτια τη σοκολάτα της επιλογής σας. Ζεστάνετε λίγη κρέμα γάλακτος αρκετά μέχρι να βγάλει αρκετούς αχνούς. Έπειτα, ρίξτε τη πάνω στη σοκολάτα. Αφήστε λίγο τη σοκολάτα να πάρει τη θερμοκρασία της κρέμας και στη συνέχεια ανακατέψτε με μία σπάτουλα μέχρι να λιώσει. Αφήστε τη να κρυώσει τελείως. Όταν γίνει αρκετά παχύρεστη τοποθετήστε τη σε ένα κορνέ με στρογγυλή μύτη. Αν είναι υπερβολικά ρευστή αφήστε τη να κρυώσει λίγα παραπάνω λεπτά. Θέλει υπομονή για ένα καλό αποτέλεσμα! Με προσοχή γεμίστε τα μακαρόν! Σπάζουν πολύ έυκολα τα άτιμα! 

Φύλλα Χρυσού: Η πιο όμορφη και ρομαντική πινελιά! Εμείς προμηθευτήκαμε τα δικά μας από το αγαπημένο μας Party Alphabet. Κόψαμε με ψαλιδάκι το σχήμα που θέλαμε, γυρίσαμε τη χρυσή πλευρά να κολλήσει πάνω στο μακαρόν κι έπειτα με ένα πινελάκι ελαφρώς βρεγμένο με νερό το πατήσαμε από πάνω. Κάτι σαν τα τατουάζ που κάναμε όταν ήμασταν μικρά. Διαβάσαμε τόσους  πολλούς τρόπους τοποθέτησης αλλά αυτός δούλεψε καλύτερα για εμάς. 


| Δαχτυλίδι "ρομβάκι" - Αrt of π



 |Δαχτυλίδι μονόγραμμα - Νorth & South Jewelery by Emily



| Βελούδινο τοπ και φούστα - Badila


Bon appétit!

Love,
Show the deer some love 



No comments:

Post a Comment