Bake | Cotton Candy Chocolate Cupcakes / Σοκολατένια Κάπκεικς με μαλλί της γριάς

7.2.18

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου πλησιάζει κι εμείς έχουμε να σας προτείνουμε τρεις γλυκές συνταγές (Ας ελπίσουμε πως θα προλάβουμε!). Η πρώτη είναι η πιο παιχνιδιάρικη! Σοκολατένια cupcakes με frosting τυρί κρέμα σε δύο χρώματα και ..... Μαλλί της γριάς! Αχ αυτό το μαλλί της γριάς! Όσο νόστιμο και όμορφο είναι, άλλο τόσο ευαίσθητο είναι. Αλλά η ομορφιά θέλει και θυσίες! Φερθείτε του με μεγάλη αγάπη. Το προστάζει άλλωστε και η γιορτή, έτσι δεν είναι;! 


ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ CUPCAKES 
με
ΜΑΛΛΙ ΤΗΣ ΓΡΙΑΣ


Υ Λ Ι Κ Α 

CUPCAKES
3/4 της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κούπα κακάο
3/4 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι μαγειρική σόδα
1/4 κουταλάκι αλάτι
2 μεγάλα αυγά
1/2 κούπα λευκή ζάχαρη
1/2 κούπα μαύρη μαλακή ζάχαρη
1/3 της κούπας καλαμποκέλαιο
2 κουταλάκια βανίλια ή 1 βανίλια σκόνη
1/2 κούπα ξινόγαλα
προαιρετικά: σταγόνες σοκολάτας με γεύση φράουλα ΓΙΩΤΗΣ

ΦΡΟΣΤΙΝΓΚ
320ml κρέμα γάλακτος
1/2 κούπα ζάχαρη άχνη (extra fine)
100 γραμ. τυρί κρέμα 

cake stand (Party Alphabet)
μαλλί της γριάς (Party Alphabet
καλαμάκια για στήριγμα (Party Alphabet
καραμελόχαρτα (Party Alphabet)


E K T E Λ Ε Σ Η 

 CUPCAKES 
Προθερμάνετε το φούρνο στους 170C και στρώστε ένα ταψάκι για μάφινς με καραμελόχαρτα. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και τη βανίλια (σκόνη). Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε μαζί τα αυγά με τις ζάχαρες και το καλαμποκέλαιο. Έπειτα, ρίξτε το μισό από τα υγρά συστατικά μέσα στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατέψτε απαλά με μία σπάτουλα. Προσθέστε το μισό ξινόγαλα. Επαναλάβετε με το άλλο μισό από το μείγμα με το αλέυρι και το ξινόγαλα. Μην ανακατέψετε πάρα πολύ. Ισα- ίσα να ανακατευτούν! Τέλος, κόψτε στη μέση τις σταγόνες και ανακατέψτε τες μέσα στο μείγμα. Γεμίστε τα καραμελόχαρτα ελάχιστα πάνω από τη μέση. Ψήστε για 18-20 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς. 

ΦΡΟΣΤΙΝΓΚ 

Σε ένα μπολ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί.  Με ένα πιρούνι μαλακώστε το τυρί κρέμα και ανακατέψτε μέσα την extra fine ζάχαρη άχνη. Χρησιμοποιήστε extra fine ζάχαρη άχνη αν έχετε βαρεθεί αυτό το "χριτσι-χρίτσι" στα φρόστινγκ σας. Ενσωματώστε τη σαντιγί στο τυρί κρέμα χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα. Χρωματίστε το φρόστινγκ με το χρώμα που επιθυμείτε. Εμείς χρωματίσαμε το μισό ροζ και το άλλο μισό γαλάζιο. Βάλτε την κρέμα στο ψυγείο τουλάχιστον για 15 λεπτά για να σφίξει. 


ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
Ετοιμάστε 3 σακούλες κορνέ. Τη μία γεμίστε τη με το ροζ φρόστινγκ, την άλλη με το γαλάζιο και στην τρίτη βάλτε τη μύτη της αρεσκείας σας. Κόψτε ελάχιστα τη μυτούλα από τις 2 πρώτες σακούλες και προσεκτικά τοποθετήστε τες τη μία πάνω από την άλλη μέσα στην σακούλα με τη μύτη. Έτσι θα μπορέσετε να διακοσμήσετε τα κάπκεικς και με τα δύο χρώματα. Μετά το φρόστινκ είναι η ώρα της πραγματικής διακόσμησης. Κόψτε τα χάρτινα καλαμάκια στη μέση και με μεγάλη προσοχή, με γάντια ή μία τσιμπίδα τοποθετήστε κομμάτια από το μαλλί της γριάς πάνω στο καλαμάκι. Πατήστε ελαφρά πάνω στο καλαμάκι για να κολλήσει. ΠΡΟΣΟΧΗ ! Το μαλλί της γριάς είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο. Δε θέλει μεγάλη επαφή με τα χέρια αλλά ούτε και πολλή υγρασία. Οπότε μην το ακουμπήσετε κατευθείαν πάνω στο φρόστινγκ ή το βάλτε στο ψυγείο! Θα ζαχαρώσει και θα καταστραφεί! True story, χεχε!


Tα υπέροχα δαχτυλίδια είναι δημιουργίες της γλυκιάς μας Καρολίνας που βρίσκεται πίσω από τα "Art of p" κοσμήματα! Βρείτε τα παρακάτω:




Bon appétit!

Love,
Show the deer some love 



No comments:

Post a Comment