Bake | Strawberry Charlotte

4.5.17


Το πιο όμορφο και ανοιξιάτικο γλυκό. Σαρλότ, με φράουλες στην κορυφή, αρκετή ζάχαρη άχνη και μία κορδελίτσα όλο γλύκα. Θα κάνει θραύση στα ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά σας τραπέζια. Και από γεύση . . . Τόσο ελαφρύ και φρουτένιο! Μας θύμισε τα γιαουρτάκι με φράουλα που τρώγαμε όταν ήμασταν μικρές. Μια μυρωδιά όλο αναμνήσεις!


The most beautiful dessert for spring. Charlotte, with strawberries on top, a lot of icing sugar and the sweetest ribbon. It will be a hit on your spring and summer tables. As for its taste . . . It's so light and fruity! It reminded us the strawberry yoghurt we were eating as kids. Α smell, full of memories. 


Σ Α Ρ Λ Ο Τ  Μ Ε  Φ Ρ Α Ο Υ Λ Ε Σ

Η πιο όμορφη, νόστιμη ανοιξιάτικη και γλυκιά επιλογή για το τραπέζι σας. Η παρακάτω δοσολογία είναι για μία Σαρλότ με 20-25 εκ. διάμετρο. Εμείς χρησιμοποιήσαμε μικρότερη φόρμα (18 εκ.) και άρα χρειαστήκαμε ακριβώς τα μισά υλικά.  


Υ Λ Ι Κ Α

250 γραμ. μαρμελάδα φράουλα ή φρούτα του δάσους
2 κουταλιές κονιάκ
1/2 κούπα νερό
1/2 κούπα ζάχαρη
600 γραμ. τυρί κρέμα (Philadelphia)
300 γραμ. ανθότυρο φρέσκο
300 γραμ. κρέμα γάλακτος
2 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ, βανίλια-σοκολάτα
500 γραμ. φρέσκες φράουλες


E K T E Λ Ε Σ Η 


Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε τη μαρμελάδα, το νερό και το κονιάκ, τα ανακατεύετε και τα αφήνετε να ζεσταθούν. Κρατήστε μισή κούπα από την αραιωμένη μαρμελάδα για την κρέμα. 
Σε ένα μπολ αδειάστε το τυρί κρεμά, το ανθότυρο και τη ζάχαρη και ανακατέψτε τα καλά. Έπειτα, προσθέστε την αραιωμένη μαρμελάδα που κρατήσατε και ανακατέψτε ξανά.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μία σφιχτή σαντιγί. Ρίξτε 2-3 κουταλιές από τη σαντιγί στην κρέμα με τα τυριά και ενσωματώστε με μία σπάτουλα. Έπειτα, προσθέστε και την υπόλοιπη σαντιγί και ενσωματώστε την με απαλές κινήσεις. 
Βουτυρώστε μία φόρμα με αποσπώμενο πάτo. Ντύστε γύρω γύρω τη φόρμα και τον πάτο με σαβαγιάρ. Προσέξτε από έξω να είναι το δίχρωμο. Αλείψτε τα σαβαγιάρ με ένα πινέλο με την αραιωμένη μαρμελάδα. Προσέξτε να μην αλείψετε πολύ μαρμελάδα και μαλακώσουν πολύ τα σαβαγιάρ. 
Κόψτε τις μισές φράουλες σε φετούλες. 
Αδειάστε τη μισή κρέμα στον πάτο της φόρμας. Απλώστε μία στρώση με μπισκότα, αλείψτε μαρμελάδα και από πάνω μία στρώση με φράουλες σε φέτες. 
Αδειάστε μισή από την υπόλοιπη κρέμα και ακολουθήστε την ίδια διαδικασία. Αδειάστε την κρέμα που έμεινε από πάνω, καλύψτε με μία μεμβράνη και αφήστε την στο ψυγείο να σταθεί για 5-6 ώρες, ή καλύτερα για όλο το βράδυ. 
Πριν τη σερβίρετε στολίστε την κορυφή της σαρλότ με φράουλες και πασπαλίστε λίγη ζάχαρη άχνη. 


S T R A W B E R R I E S  C H A R L O T T E 

The prettiest, tastier, sweetier, spring choice for your table. For the ingredients below, use a 20-25 cm. diameter pan. If you use a smaller one (18cm.) like we did, you'll need the exact half ingredients.


I N G R E D I E N T S

250 grams strawberry or forest fruits jam
2 tablespoons brandy
1/2 cup water
1/2 cup sugar
600 grams cream cheese (Philadelphia)
300 grams anthotiro (greek cream cheese)
300 grams heavy cream
2 packages of vanilla and chocolate ladyfingers
500 grams fresh strawberries


M E T H O D 


In a sauce pan, add the jam, water and brandy and stir on medium heat. Keep 1/2 cup of this jam for the cream. 
In a bowl mix well both cream cheeses and sugar. Then, add in the 1/2 cup of jam and stir again.
In another bowl mix well the heavy cream until stiff peaks are formed. Add 2-3 tablespoons of whipped cream in the main cream and incorporate with a spatula. Add the remaining and incorporate well with the same method. 
Butter a pan with detachable bottom. Cover with ladyfingers the sides and bottom of the pan. Spread some jam to the ladyfingers. Be careful, they should not be too soft. 
Cut the strawberries in slices. 
Pour in the bottom of the pan half of the cream, spread on top ladyfingers and then strawberries slices. 
Pour some more of the cream, ladyfingers and strawberries following the method above. On top spread the reamining cream and cover the dessert with a cling film. Refrigerate for 5-6 hours, or best overnight.
Before serving it, cover the top with fresh strwberries and some icing sugar. 


Bon appétit!

Love,
Show the deer some love.
Love,



2 comments:

  1. Όντως πολυ ανοιξιατικη συνταγη! Τρεχω να παρω φραουλες! Μου αρεσουν πολυ τα γλυκα με φρεσκα φρουτα. Με το ανθοτυρο κ το φιλαδελφεια πιστευω θα θυμιζει κ λιγακι cheesecake!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nαι, ναι θυμίζει cheesecake η γέμιση! Εμείς βάλαμε μαρμελάδα με κόκκινα φρούτα και μύριε πραγματικά σαν τα γιαουρτάκια Junior με φράουλα! Φανταστική γέμιση!

      Delete