Βake | Lemon - Strawberry Cupcakes x Art of π

4:47 PM


Tα ανοιξιάτικα πρωινά μυρίζουν δροσερό αεράκι, ανθισμένα δέντρα και φράουλες. Πόσο αγαπώ τα λουλούδια! Αν ήταν δυνατόν, θα δούλευα σε ανθοπωλείο. Ανθισμένα λουλούδια με έντονα χρώματα: το πιο όμορφο στολίδι για το γραφείο και τον πάγκο της κουζίνας σου. Δεν μετανιώνεις ποτέ μία αγορά λουλουδιών από το ανθοπωλείο της γειτονιάς σου ή από την ευγενική κυρία με τις μαργαρίτες στη λαϊκή. Αν μάλιστα καλλιεργείς τα δικά σου λουλούδια στον κήπο σου...τίποτα καλύτερο! Φρέσκα λουλούδια έτοιμα να στολίσουν τα βάζα σου! 

Τώρα που το σκέφτομαι...όχι μόνο τα βάζα σου, αλλά και τα γλυκά σου. Το Μάρτιο επιχειρήσαμε να στολίζουμε τα γλυκά μας με μικρά ανθάκια, κάτι που ονειρευόμασταν πολύ καιρό! Το αποτέλεσμα; Καλύτερο κι από ό,τι φανταζόμασταν. Τι ζαχαρένιες καρδούλες και τρουφάκια; Δεν υπάρχει καλύτερο διακοσμητικό από τα λουλούδια! Τόσο όμορφο και φρέσκο το αποτέλεσμα!

Τα λουλούδια πάνω σε κάτι φαγώσιμο είναι μεγάλο κεφάλαιο. Τα λουλούδια θα πρέπει να είναι βρώσιμα, να τα "ντύσεις" με ζάχαρη κλπ κλπ. Έχουμε διαβάσει πολλά άρθρα για το ποια λουλούδια τρώγονται...αλλά γιατί να τα φας; Εγώ τα λυπάμαι -προσωπικά- τόσο όμορφα που είναι. Τα ανθάκια που χρησιμοποιήσαμε εδώ, δεν νομίζω να είναι βρώσιμα, γι' αυτό και τα τοποθετήσαμε πάνω σε μία γενναιόδωρη στρώση κρέμας, την οποία αφαιρέσαμε μαζί με το ανθάκι πριν το φάμε ή το προσφέρουμε σε κάποιον γνωστό μας. Να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο!
Οπότε μέχρι να μιλήσουμε με κάποιον που γνωρίζει για τα βρώσιμα λουλούδια, θα ακολουθήσουμε αυτή την τακτική. 

Πώς να αντισταθείς σε μερικά ανθάκια πάνω στα γλυκά σου; 
Γράψτε μας τη δική σας εμπειρία με τα βρώσιμα λουλούδια. Έχετε χρησιμοποιήσει ή φάει ποτέ; 


Spring mornings smell like fresh breeze, bloomed trees and strawberries. Oh, how much I love flowers. I could work as a florist for sure, if it was possible. Fresh and colourful flowers: the best decoration for your desk and your kitchen bench. You can't regret bying some flowers from your local florist or the lovely lady with daisies from the farmer's market. In case you grow your own in your small garden, then you couldn't be any luckier. Fresh flowers ready to decorate your vases. 

I mean...not only your vases but your sweet treats, too. This March we finally tried using flowers as a cake decoration, something we wanted to try for ages! The final result? Oh, It's better than we could imagine. Sugary hearts and sprinkles? Oh, flowers are the winner! So beautiful, delicate and fresh! 

Flowers on something edible requires a big converastion. The flowers you are using should be edible, coated in sugar etc etc. We have read many articles about edible flowers and how to use them. But why eating them? We find them too cute to eat! The flowers we used in this recipe are not edible and that's why we placed them on a big amount of frosting. We removed the frosting with the flower when it was time for eating them. Till the time we speak with someone specialist in edible flowers we will follow this technique, just to be completely secure. 

How can't you resist in some fresh flowers on your cakes? 

Share with us your edible flowers experience. Have you ever used some as a decoration? 


Ανοιξιάτικα χρώματα και λουλουδάκια και στα δαχτυλίδια μας. Εμ έτσι μόνο αισθάνεσαι την άνοιξη. Είναι παντού γύρω σου, πάνω στα γλυκά σου αλλά και στα δάχτυλά σου. 

Το συγκεκριμένο ποστ έγινε σε συνεργασία με την αξιολάτρευτη Καρολίνα και τα "Αrt of π" κοσμήματά της. Μόλις μας προσέγγισε και μας έδειξε τα κοσμήματά της, ειλικρινά δεν ξέραμε τι να πρωτοδιαλέξουμε. Τόσο φίνα, προσεγμένα, μίνιμαλ λεπτεπίλεπτα, όμορφα χρώματα και σχέδια! Φτιαγμένα στο χέρι με ημιπολύτιμους λίθους, ορείχαλκο, χαλκό, ασήμι, μαργαριτάρια, κοδέλες και πολλή αγάπη. Απλά τα ερωτεύεσαι και τα θες όλα! Δε θα ταίριαζε κάτι περισσότερο στις φωτογραφίσεις για τα γλυκάκια μας. Την ευχαριστούμε πάρα πολύ γι' αυτό!

Βρείτε τα κοσμήματα "Art of π" παρακάτω. Δε θα ξέρεις ποιο να διαλέξεις!!

✿ Instagram 
ή αγόρασέ τα εδώ:
✿ JamJar


Spring - like flowers and colours on your rings, too. This is the way to feel spring! It's everywhere outside, on your sweet treats, on your fingers, too. 

This post was made in collaboration with the lovely Carolina with her beautiful "Art of p" jewelry. The time she suggested a collaboration, we couldn't really choose something specific. We fell in love with every piece of her art.  So elegant, minimal, delicate, beautiful designs and colours. Handmade pieces made of 
semiprecious stones, ribbons, pearls, silver, brass, copper and lots of color. You just love and want them all! Nothing could fit better in our sweet photoshootings! Thank you so much Carolina!

Find the "Art of p" jewelry here:

✿ Instagram 
or buy them here:
✿ JamJar


Κ Α Π Κ Ε Ι Κ Σ 
με 
Λ Ε Μ Ο Ν Ι  &  Φ Ρ Α Ο Υ Λ Α


Τα κάπκεϊκ  λεμόνι είναι από τα κάπκεϊκς που αγαπάμε περισσότερο. Tα έχουμε φτιάξει ακόμα δύο φορές στο μπλόγκ: εδώ κι εδώ. Πολύ αφράτα με μία ελαφριά λεμονένια γεύση. Αυτή τη φορά τα συνδυάσαμε με κομματάκια φράουλας και φρόστινγκ φράουλας. Μία πιο ανοιξιάτικη παραλλάγη των αγαπημένων μας κάπκεικ.  


Υ Λ Ι Κ Α



||Κάπκεικς

1 αυγό
1 κούπα ζάχαρη
2/3 της κούπας ξυνόγαλα (ή κανονικό γάλα)
1/2 κούπα λάδι (χρησιμοποιήσαμε καλαμποκέλαιο)
1/4 της κούπας χυμό λεμονιού
2 κουταλιές ξύσμα λεμονιού
2 κουταλιές γιαούρτι
1 κουταλάκι βανίλια
1 και 3/4 κούπας + 2 κουταλιές αλεύρι
3/4 από κουταλάκι μαγειρική σόδα
1 πρέζα αλάτι
1 κούπα φράουλες, κομμένες σε μικρά κομμάτια

||Φρόστινγκ
1 κούπα κρέμα γάλακτος
115 γραμ. τυρί κρέμα
1/2 κούπα φράουλες ή έτοιμη μαρμελάδα φράουλα
6 κουταλιές μέλι 
(μην το χρησιμοποιήσετε αν επιλέξετε έτοιμη μαρμελάδα)


Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η

||Κάπκεικς: Αρχικά, προετοιμάστε το κομμάτια φράουλας. Σε ένα μπολάκι βυθίστε για λίγα λεπτά τις φράουλες στο λεμόνι, το οποίο θα βάλετε στη συνταγή. Έπειτα, αλευρώστε τες καλά με λίγο από το αλεύρι της συνταγής. Aυτό βοηθά τις φράουλες να ενσωματωθούν καλά στο κάπκεϊκ. 
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αυγό, τη ζάχαρη, το ξυνόγαλα (ή το γάλα), το λάδι, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, το γιαούρτι και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Στη συνέχεια, προσθέστε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά καλά. Μην ανακατεύετε όμως για πολλή ώρα.
Τοποθετήστε τα χάρτινα φορμάκια σε ένα ταψάκι για κάπκεικς ή μάφινς. Με την ειδική σέσουλα για παγωτό ή με ένα κουτάλι, τοποθετήστε ίση ποσότητα του μείγματος σε κάθε χάρτινο κουπάκι, ώστε να γεμίσουν τα ¾. 
Ψήστε τα κάπκεικς σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°για 18- 19’. Θα καταλάβετε ότι τα κέικ είναι έτοιμα αν τα τρυπήσετε στο κέντρο με μία οδοντογλυφίδα και όταν την βγάλετε αυτή είναι καθαρή. Μην τα παραψήσετε όμως!!
Αφήστε τα να κρυώσουν τελείως πάνω σε μία σχάρα. 

||Φρόστινγκ: Βάλτε τις φράουλες και το μέλι σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε αρκετά συχνά. Αφού βράσει, αφήστε τη μαρμελάδα στη φωτιά για 6-8 λεπτά για να μειωθούν τα υγρά της. Αδειάστε τη μαρμελάδα σε ένα μπολ και βάλτε την στο ψυγείο. Αν χρησιμοποιήσετε μαρμελάδα έτοιμη, να παραλείψετε την παραπάνω διαδικασία. 
Σε ένα μπολ, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μία σφιχτή σαντιγί. Βάλτε τη στο ψυγείο για 15 λεπτά για να σφίξει λίγο. 
Σε ένα μικρότερο μπολ, χτυπήστε το τυρί κρέμα μέχρι να γίνει μαλακό. Έπειτα, προσθέστε τη σαντιγί και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να γίνει ένα σφιχτό φρόστινγκ. 
Αφού κρυώσει η μαρμελάδα που φτιάξατε προηγουμένως (ή η έτοιμη μαρμελάδα), προσθέστε την κουταλιά-κουταλιά στο φρόστινγκ και ανακατέψτε καλά. Μπορεί να μη χρειαστεί όλη η ποσότητα. Προσέξτε να μη γίνει νερουλό το φρόστινγκ!
Βάλτε το φρόστινγκ στο ψυγείο για 15 λεπτά για να σφίξει λίγο!



    C U P C A K E S 
    S T R A W B E R R Y 
    L E M O N


    These lemon cupcakes are our favorite ones. We have baked them many times and it's still a hit!! We have posted them here and here. So moist and lemon flavored. This time we decided to combine them with strawberries and a strawbeery frosting for a lighter and spring-like version. 


    I N G R E D I E N T S

    ||Cupcakes: 

    1 large egg
    1 cup granulated sugar
    2/3 of a cup buttermilk (
    or regular milk) 
    1/2 cup canola or vegetable oil
    1/4 of a cup lemon juice 
    2 tablespoons lemon zest 
    2 tablespoons Greek yogurt
    1 teaspoon vanilla extract
    1 and 3/4 of a cup + 2 tablespoons of all-purpose flour
    3/4 teaspoon baking soda 

    a pinch of salt
    1 cup strawberries, in small pieces

    ||Frosting:
    1 cup double cream
    115 grams cream cheese
    1/2 cup strawberries, or store bought strawberry jam
    6 tablespoons honey (don't use, if you add store bought strawberry jam)



    M E T H O D

    ||Cupcakes:  Firstly, prepare the strawberry pieces. Dip them in recipe's lemon juice for some minutes. Then coat them with some of the recipes flour. This helps strawberries incorporate in the cupcakes.  
    In a large bowl mix together the egg, the sugar, the buttermilk (or the milk), the oil, the lemon juice, the lemon zest, the yogurt and the vanilla extract until smooth.
     Then add the flour, the baking soda, the salt  and mix until they are just combined. Don’t overmix!
    Line a muffin pan with paper liners. Using an ice-cream scoop or a spoon, pour equal amounts of the mixture into the cups, so they are ¾ full.  
    Bake cupcakes in a preheated 175°C oven for about 18- 19’ or until a wooden toothpick inserted in center of the cupcake comes out clean. Don’t overbake them! 
    Leave them to cool completely!  

    ||Frosting: Add strawberries and honey in a saucepan on medium heat and stir frequently. Bring to a boil and let it reduce for 6-8 minutes. Pour the jam in a bowl and refrigerate until it's completely cool. If you use a store bought strawberry jam, you can skip this part. 
    In a bowl, whip double cream untill stiff peaks. Refrigerate for 15 minutes to chill. 
    In a small bowl, whip the cream cheese until soft. Then add the whipped cream and whip again until stiff. 
    Add one spoonful at a time of the cool jam in the cream. Be careful! The frosting mustn't be runny. This means that you add as jam is needed for a not runny frosting! 
    Refrigerate for 15 minutes before piping it on the cupcakes!



    Bon appétit!

    Love,
    Show the deer some love 





    You Might Also Like

    0 σχόλια

    Feel free to leave here your deer comments ♥
    Thank you :)

    Subscribe